پایگاه خبری ، تحلیلی «خبر مفید»؛ به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، مطالعات طرح انتقال آب ارس از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و با اخذ مجوزهای لازم در نهایت اجرای طرح بصورت فاینانس خارجی تصویب شد، اما به دلیل تحریمهای ظالمانه، به دلیل تامین نشدن اعتبار مورد نیاز از محل فاینانس خارجی اجرای این طرح با کندی مواجه شده است.
بخشی از طرح انتقال آب ارس در قالب طرح و توسعه بهره برداری ارس از طریق تخصیص هشت هزار میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی با لوله گذاری به طول ۳۵ کیلومتر تا روستای پیراسحاق مرند اجرا شده است. سپس با همکاری شرکت امور آب منطقهای و قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه، این لوله گذاری با اعتبار یک هزار میلیارد تومان به طول ۵ کیلومتر تا روستای زال مرند ادامه پیدا کرده است.
برای تکمیل طرح انتقال آب ارس به مرند، شبستر و تبریز نیاز به ۱۰۵ کیلومتر لوله گذاری است و در صورت تکمیل این طرح ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا و در کل ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آن بهرهمند خواهند شد.
آقای عارف حین این بازدید و پس از شنیدن مشکلات و مسائل اجرای این طرح بزرگ آبرسانی، دستورات لازم را برای رفع برخی موانع صادر کرد.معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مسئله جدی آب در کشور تاکید کرد: رفع تنش آبی کشور یکی از اولویت های مهم دولت چهاردهم است.
وی با بیان اینکه منطقه شمال غرب کشور از مناطقی است که باید با اولویت برای حل مشکلات آب اقدام کرد گفت: طرح خوبی در این منطقه در حال اجرا است داریم و باید موانع فعال شدن کارگاه رفع شود که با اتخاذ تصمیمات مناسب در شورای اقتصاد و دولت حل شدنی است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه در اجرای طرح های بزرگ عمرانی در کشور گفت: امیدوارم همانند اقدامات ارزشمند این قرارگاه در سالیان گذشته، در این طرح بزرگ آبرسانی اقدامی ماندگار صورت گیرد تا در زمان تعیین شده مساله آب شهر تبریز و سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی برای چندین سال آینده هرچه سریعتر حل شود.
- منبع خبر : خبرگزاری صدا و سیما